Köpvillkor
Bekräftelse / Beställning

För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Guava AB (Vinylahem.se) lider ekonomisk skada, polisanmäls.

När vi mottagit din beställning skickar vi dig omgående en bekräftelse per e-post med information om din beställning.

OBS. Det kommer ingen ytterligare bekräftelse/kvitto på din beställning. Spara gärna orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundtjänst.

Betalning

Alla priser är inklusive 25% moms. 

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Vinylahems allmänna villkor.

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

Klarna Direkt

Du kan betala köpet direkt genom att bekräfta med Mobilt BankID. Pengarna dras automatiskt från det bankkonto som du har anslutit på Klarnas hemsida. Pengarna dras 1-2 bankdagar efter att ditt paket har skickats.

Swish

Swish är en mobil betaltjänst som används mellan privatpersoner och från privatpersoner till anslutna företag, föreningar och organisationer. Privatpersoner som ansluter sig till Swish kopplar sitt mobilnummer till sitt bankkonto. De kan då skicka och ta emot pengar genom Swish, samt betala till anslutna företag, föreningar och organisationer. Anslutna företag, föreningar och organisationer får ett unikt Swish-nummer som privatpersoner kan swisha till, och kan därmed erbjuda ett betalsätt där de får in betalningen direkt på sitt bankkonto.


 Garanti / Reklamation

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundtjänst så snart som möjligt (inom skälig tid). Kundtjänsten tar emot din felanmälan.

Skicka tillbaka varan i det skick som den mottogs åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri respektive rätt vara. Den fellevererade varan skall vara i oanvänt skick. Returnera varan tillsammans med fakturan (Skriv ut från ert konto).

Fyll i orsaken till returen på fakturans baksida!

OBS! Innan ni returnerar defekt/fellevererad vara måste du kontakta kundtjänsten ([email protected]) för att få reklamationen godkänd.
Vi betalar tillbaka eventuella kostnader så som returfrakt vid godkänd reklamation.

Ångerrätt

Som konsument har du 30 dagars ångerrätt på de varor du köper hos oss gällande från den dag du mottager varan.

Vid produkter som är specialtillverkade för viss kund eller produkter som säljs på löpmeter, dekorplast gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt.

Skicka tillbaka er beställning till oss spårbart. Kunden står själv för returfrakten.

Observera att ej avhämtad försändelse INTE gäller som retur eller ångrat köp, du måste alltid hämta ut ett beställt paket, därefter går det bra att returnera det.

Returnera till:
Guava AB (VinylaHem)
Box 1312
171 25 Solna

Återbetalning
Vid ångerrätt eller reklamation där kund ej begär ny vara ska Guava AB (Vinylahem.se) återbetala ordersumman eller makulera fakturan inom 30 dagar från det datum som den returnerade varan mottagits. 

Leverans

Leveranstid är ca 5-8 arbetsdagar med Posten och DHL. Leveranstiden kan utökas vid hög belastning och högsäsong. DHL Företagspaket gäller endast för företag/myndighet eller förening.

När vi registrerat din inbetalning så tillverkar vi er väggtext/väggdekor omgående. Du underrättas via e-post när försändelsen är skickad. Kollinummer anges om varorna skickats med Posten.

Eventuella fel vid leverans kontaktar ni oss på kundtjänsten och gör en reklamation inom 30 dagar efter ni mottagit er leverans.

Fraktkostnad

Fri frakt inom Sverige vid köp över 799kr. Annars från 29kr i frakt. 99kr för företagspaket.

Frakt för internationella beställningar är från 69kr.

Outlösta paket

För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till Guava AB (VinylaHem.se), debiteras en avgift om 250:- för att täcka våra kostnader för frakt och administration. Betalning skall ske inom 20 dagar.

OBS! Outlöst paket gäller ej som ångrat köp.

Instruktioner / Manual

Vi skickar alltid med en monteringsanvisning om inget annat anges.
Vill ni även ha en digital version så kan vi även skicka en till er via email.

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Guava AB (Vinylahem.se) kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Guava AB (Vinylahem.se) befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Hantering av personuppgifter

 •      Genom att handla hos Guava AB (VinylaHem) accepterar du vår  dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar  om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än  nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart  utan rättslig grund.
 •     Guava AB (VinylaHem) är ansvarig för behandlingen av personuppgifter  som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss  för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har  önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa  marknadsföringen åt dina individuella behov.
 •     Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

 •     Vad är en personuppgift?
      En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

 •     Vilka uppgifter lagrar vi?
      För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat  till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn,  adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
 •     Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla  dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller  för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis  bokföringslagen.

 •     Rättslig grund
      I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

   Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

      Betalleverantör
 •     Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör.  Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och  telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos  betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet  och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, Swish, Paypal, VISA, Mastercard.

 •     Fraktbolag
      För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord, DHL.

 •      Nyhetsbrev
      Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder MailChimp för utskick av nyhetsbrev.

 •      Rätten till tillgång
      Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

 •     Rätt till rättelse   
      Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

 •      Rätten att bli glömd
      Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om  det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse  (exempelvis enligt bokföringslagen).

 •     Ansvarig för dataskydd
      Guava AB (VinylaHem) är ansvarig för lagring och behandling av  personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

 •     Så skyddar vi dina personuppgifter
   Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs  hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig  information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert  sätt.            

 Ändringar till de Allmänna Villkoren    

 • Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i  villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på  webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med  order eller besök på webbplatsen.

Reservation

Reservation mot slutförsäljning, felaktig prisuppgift, fel lagersaldo eller fel fraktuppgift. Återbetalning av förskottsbetalad ej levererad vara sker omgående.

All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej heller garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

Tvist

Vid eventuell tvist följer Guava AB (Vinylahem.se) Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

http://ec.europa.eu/odr 

Cookies 

En cookie-fil är en del av en text som genom tillstånd från dig kan placeras i din dators hårdvara. Om du godkänner detta, kommer din browser att lägga till texten i en separat fil. Vinyla Hem använder cookie-filer för att underlätta analyser av trafiken på våra webbplatser genom att vi får kännedom om vem som har besökt en viss webbplats vid en viss tidpunkt. Du kan i inställningarna för din browser själv ange om du accepterar att cookie-filer placeras hos dig eller inte. Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig.
När du besöker de delar av Vinyla Hem som kan anpassas efter din användarprofil eller som kräver att du är inloggad, måste din browser vara inställd på att acceptera cookies. I övrigt kan du besöka alla delar av våra webbplatser utan att ta emot cookie-filer och utan att röja din identitet.